Listopadová expedice

V sobotu 25. 11. jsme společně vyrazili na expedici. Vlak nás dovezl do stanice Počátky-Žirovnice a poté už jsme se vydali po svých, abychom si prohlédli okolní přírodu. Prošli jsme také křížovou cestu Ve Struhách.

Celý den se nesl v duchu kouzelnické školy, byli jsme rozděleni do dvou kolejí – Golemové a Lochnessky. Každá kolej měla svůj živel (zemi a vodu) a učili jsme se některým kouzelnickým schopnostem, které byly spojené s přírodou. Vyrobili jsme si hůlky z přírodnin, míchali lektvary, abychom viděli, jak co obarví vodu, tvořili jsme mapky okolí a poznávali přírodu všemi smysly. Také jsme se snažili vykouzlit hezčí svět a po cestě jsme sbírali věci, co do přírody nepatří. Kromě toho ale nechyběl ani famfrpál nebo tichá pošta s kouzly, abychom si osvojili i tradiční kouzelnické dovednosti.

Počasí nás nezaskočilo a čerstvě napadaný sníh jsme si užívali, jak jen to šlo. Koulovali jsme se, stavěli sněhuláky a hráli eskymáckou honičku. Někdy nám možná byla trochu zima, ale zahřáli jsme se pohybem nebo teplým obědem s čajem. Nakonec jsme dorazili na nádraží dříve, a tak jsme se prohřáli i v čekárně a potom ve vlaku po cestě domů.