Ohlédnutí za Vánoční výpravou

V polovině prosince jsme se vydali na Vánoční výpravu do Prahy. Nesešlo se nás moc, ale užili jsme si tak alespoň rodinnou atmosféru.

V pátek po příchodu na klubovnu jsme si připravili svařený mošt a vyráběli jsme vánoční ozdobičky na stromeček, abychom je měli připravené na další den.

Sobotní dopoledne se neslo v duchu roznášení radosti (rolniček s milým vzkazem) po významných místech Prahy. Cílem bylo si vyzkoušet jízdu po Praze MHD, něco se o Praze dozvědět a třeba i někomu rozveselit den. Rozdělili jsme se na dvě skupiny, skautky chodily samy a vedoucí si trasu prošli s mladšími členy.

Odpoledne jsme připravili nepečené cukroví. Na procházce jsme vybrali jeden stromeček a ozdobili jsme ho dobrůtkami pro zvířátka, a nakonec jsme vyráběli PF pro ostatní oddíly ve středisku. Večer jsme pak zasedli ke slavnostní tabuli, vyzkoušeli jsme si nějaké české tradice a nakonec si rozdali dárky.

V neděli na děti čekal úkol na záchranu zimy a výpravu jsme zakončili už takovou tradiční aktivitou, psaní milých vzkazů, které si pak čteme na Štědrý den ve stejný čas.